No: 180 aa - Levý Hradec

GPS (WGS-84) : s.š.50° 10´ 9.90˝ v.d.14° 22´ 27.36˝

Kategorie : ARCHEO
Okres : Praha-západ
Dne 7.7.2013 neměli známku

Katalog TZ - hnědé stránky: strana 23/4


Prodejní místa :

Další odkazy na místo
nebo jeho okolí
Oficiální stránky   www.pruvodce.com

Všechny odkazy se otevírají v novém okně, takže nepotřebné zavírejte


Poznámky sběratelů k tomuto známkovému místu
7.7.2013 23:07
Na tabuli u kostela je napsáno, že prohlídky se konají o víkendech od 10 do 18, každou celou hodinu. Sraz u brány. Ani čtvrt hodiny po celé se nikdo neobjevil, dveře kostela zamčené... tak bohužel.
Známka bez problémů u průvodce. Moc pěkná a nenáročná cesta po zelené z Roztok kolem Vltavy cca 4 km. Za hřbitovní zdí je moc pěkná vyhlídka na Vltavu.
18.2.2008 6:56 - HonzaH [hole@email.cz]
Krásné místo, ale známka zcela nedostupná.
7.5.2006 22:46 - Tomcat
Nádherné klidné místo, které dýchne na člověka minulost našeho národa. Známek je dost a průvodkyně je opravdu dobrá a zábavná.
Velice zajímavé a dávnou historií dýchající místo. Prodej suvenýrů, tedy i TZ, ve věžičce u autobusové zastávky(cca 300m od kostela)není zrovna šťastným řešením. Prodávat sem chodí průvodce mezi prohlídkami, které začínají každou celou hodinu. A pokud se prohlídka trochu protáhne (více dotazů a pod.), průvodce se do věžičky třeba dvě hodiny vůbec nedostane.
17.8.2005 23:35 - Luboš
Na MÚ bez problému v podatelně.
Bydlím Praha 6- Suchdol, takže to mám na Levý Hradec pár minut přes údolí a hřeben. Byli jsme tam s rodinou mockrát.
Nejen komik a politička, ale:
K tomuto místu se váže i Premiová TZ č.49. Dle pověsti zde Bořivoj I. založil 1. kostel.
Můžete si výlet prodloužit (pěšky i na kole), údolím Únětického potoka, stezkou kolem Vltavy, Navštívíte Roztoky, Libčice, přívozem do Klecan, Máslovice, Vodochody...

Prodejní místo TZ v pracovní dny je v Roztokách na MÚ. Ochotně vám ji prodají. Nevím proč to tu v záhlaví není uvedené.
JM
1.11.2004 9:11
Zdravím, je to tu trochu zajímavé, jelikož Levý Hradec je nej hřbitov s kostelem, takže nic moc... Ale za zmínku stojí že na tomto hřbitově je pochovám M.Šimek a kousek od něho žije Bubíková (z politického harašení)
16.9.2004 11:38 - granule [granule@volny.cz]
granule napsal(a) dne 03. 07. 2004 v 22:04:38

Poslední známka
Dnes jsem získala poslední turistickou známku. Karet hry 8 x 4 měli dost. Když nebude ve věžičce na konečné autobusu pani, která provádí, tak musíte počkat. Když trefíte, že zrovna odešla, počkáte si 45 minut, protože tak dlouho trvá prohlídka kostela a hradiště. Jinak známky jsou objednáné a do 14 dnů snad dorazí. U Hradiště najdete mnoho tabulí se spoustou informací, to kdyby jste si chtěli zkrátit čekání. Pokladna je na konečné autobusu, jak jsem již psala a ne až u vstupu do areálu levého Hradce.
ještě něco k muzeu v Roztokách u Prahy - tel. 233029011, www.muzeum-roztoky.cz, otevřeno ÚT - NE 10 - 18.Zase napíši jeden typ na pěkný výlet. Vhodný i pro sběratele soutěže rádia Impuls a vydavatelství Žaket 8 x 4. Roztoky u Prahy, zde je teď vystava vycpaných ptáků, salonek ve slohu Biedermaieru, obřadní síň s gotickým zaklopeným stropem a výstavní síň Zdenky Braunerové, zde tutistickou známku nevedou, ale je zde karta hry 8 x 4, pak Roztoky - Žalov, Levý Hradec - hradiště a kostel s gotickými freskami, zde mají turistickou známku i kartu 8 x 4, dále pokračujeme na Okoř, kde mají také známku i kartu, pak jdeme do Buštěhradu, kde je muzeum Oty Pavla a pěkná nučná stezka po městě, zde mají turistickou známku a výlet zakončíme v Lidicích, kde je nádherný růžový sad, který voní už z dálky a trochu si připomeneme i tragické chvíle této země. Vlidicích mají známku i kartu 8 x 4. Když budete mít štěstí získáte čtyři turistické známky a čtyři karty hry 8 x 4. Hodně štěstí. Délka výletu cca 15 - 20 km.


granule napsal(a) dne 13. 05. 2004 v 12:27:05

Soutěž vydavatelství Žaket a radia Impuls
Tak Levý Hradec je sice krásná památka, jsou zde velké informační tabule, kde se dozvíte vše důležité. Průvodce však provádí pouze v sobotu a v neděli 10-16. Pokladna je na konečné autobusu. Známku jsme tedy nesehnali. nevím proč není možné známku dostat třeba v muzeu v Roztokách u Prahy. tedy dle informací jí tam nemají. Nejvíce mě mrzí, že jsem chtěla koupit pohlednici do soutěže s radiem Impuls a vydavatelství Žaket "8x4 pohyb a kultura". Škoda budu sem muset zajet ještě jednou, ale na druhou stranu za tu vyhlídku na Vltavu to stojí. Prostě druhý Vyšehrad, ale jen příroda ane žádná velká zástavba.
Příjemně se tvářící průvodce nám sdělil, že TZ momentálně nemají, dále že právě začla mše a tak nám prohlídku nabídl až za cca hodinu. Takže zklamání, které jsme si vyléčili v Roztockém muzeu. Proč známku nemají také tam, ptáme se??????
Levý Hradec mám moc ráda, protože z Roztok u Prahy pocházím - moje rodina tam pořád žije, i když já jsem "utekla" do Brna.. Jinak prohlídka kostelíka a základů rotundy rozhodně stojí za to, jen je škoda, že třeba není známka i na zámečku v Roztokách, kde je Středočeské muzeum...
7.5.2004 19:52 - Mahony
Prostředí krásné, ale co je to platné, když pro turistu, který má volno v týdnu a ne o výkendu je to bez možnosti vše si prohlédnout. Jediná útěcha byla v prodejně potravin, která je asi 200m od konečné autobusu, kde jsme známku získali, ale né jako naši předchůdci za 25 kč, ale za 20 kča ještě jsme dostali hodně informací o kterých se většina průvodců ani nezmíní. Za námi přišel další turista a také ral známku a byl velice spokojen s obsluhou jako já.
V sobotu 1.5. měli známek celou krabici, velice milá slečna průvodkyně nás provedla zbytkem hradiště a kostelem Sv. Klimenta.
Prodejní místo uzavřeno, zatím prý ještě není sezóna, ale otevírací doba uvedená na dveřích nevypovídá o tom, že by neměli mít otevřeno celoročně. TZ lze však zakoupit o trochu výše v prodejně potravin, byť za 25,- Kč. Mají zde i pohled s razítkem. Na hřbitově u kostela je hrobka rodiny Šimkových, kde je pochován i nedávno zesnulý M. Šimek.
8.2.2004 21:08 - Kamínek
Proč se známky prodávají na místech, kde je zavřeno, ač mají mít otevřeno? Byli jsme tam v sobotu i v neděli a nic.
29.9.2003 13:39 - ivoš
Známek v "místním prodejním centru" dostatek, ale co platné, když je otevřeno jen o víkendech. /Stav z 26.9.03./ Pohled jsem ve stánku o 200m dále nesehnal.
8.9.2003 2:06 - Jara [jara@sky.cz]
V neděli 7.9.2003 byla první prohlídka až v 11 hodin.
14.7.2003 9:43
Nápisy čtěte určitě jinak se TZ (skrz průvodce) a otevření kostela nedočkáte a stejně tak nepoznáte kudy vede naučná stezka po areálu hradiště a předhradí, ta je zobrazena jen na nástěnce na parkovišti.
8.7.2003 23:43
Nevím, zda známku mají nebo ne - jeli jsme tam v týdnu (v úterý) a domnívali se, že bude otevřeno. Není!! Jen pátek 16-18 a o víkendu 10-18. A hlavně čtěte nápisy, my šli až ke stavbě Levý Hradec, ale průvodce je hned na začátku, ještě před cedulí zákaz vjezdu. Dobře značeno, ale když je člověk nadšený a žene se za známkou ......

Statistika prodeje známek v roce 2003

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2004

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2005

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2006

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2007

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2008

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2009

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2013

Měsíce v roce


Prosím, aktualizujte zde údaj, zda známku měli či neměli, co nejčastěji.
Toto zadání se projeví v záhlaví místa a ve statistice prodeje (čím víc údajů, tím přesnější bude graf).
Stačí zadat pouze den / měsíc a jestli známku měli či neměli (rok to doplní samo),
pokud zadáváte jiné než letošní datum, musíte zadat i rok tedy - den / mesic / rok.

Datum návštěvy : 


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Sem můžete zadat cenu, za kterou TZ prodávají, pokud je vyšší nebo nižší než 40 Kč.
Zadáním 40 Kč se zruší zobrazování informace o předražení či zlevnění.

Cena TZ : Kč   


Ohodnocená místa se zobrazí ve filtru „Zlatá místa“ nebo na „Černé listině“
hodnocení míst dobře zvažte, hodnocených míst by nemělo být mnoho (jen těch pár nejlepších a nejhorších).

Hodnocení místa : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/