VTZ 156 aa - Kinematovlak 2005, České dráhy

pojízdné kino za účasti Jihočeské pohádkové kanceláře vyjíždí 29. dubna z Tábora a končí 5. června v Horní Lidči. Plán 27 zastávek najdete na www stránkách. Známky budou v prodeji i v Turistickém a mapovém centru v Českých Budějovicích.

Katalog TZ - zelené stránky: strana 20/3


Poznámky sběratelů k této výroční známce
VTZ mají i v prodejně Kiwi- svět map a průvodců, Praha 1, Jungmannova 23. Paní dala vybrat.
11.8.2005 17:18 - Marcela [sruta@comp.cz]
Dneska měli v Praze, Vinohradská ul., prodejna Koženého zboží a map
18.7.2005 12:26 - Splašenec
Známka zakoupena na hradě Rožmberku za 25,- Kč.
20.6.2005 11:00
14.6. ... ve Volarech v muzeu měli.
asi by nebyl problém doobjednat, když ji v Rýmařově zbyly, a mohli ji poslat po akci..
10.6.2005 8:06
Já myslím, že to, že známky nemají, je jen a jen lenost a liknavost provozovatele kinametovlaku... není pravdou, že když se tyto známky prodávají i na pevných místech (Č. Budějovice, Praha), ne pouze v kinematovlaku, že je to na úkor návštěvníků kinematovlaku (jde o jiného prodejce)... Podmínkou pro vyrobení VTZ je odebrání alespon 500 kusů prodejcem, další várku už pak lze objednat v Rýmařově jen ve výši 200 kusů, a pokud vím, tak to tak normálně funguje, čili je to liknavost a neúcta k turistům. Když si nechám vyrobit známku pro nějakou akci, která trvá delší dobu, snažím se zajistit známky po celou dobu trvání akce. Když dojdou, objednám další. Jakmile je to jinak, tak je to špatně.
nepodíval jsem se na tohle info a s naivitou sobě vlastní jsem se vydal za kinematovlakem do zlína a nezastírám , že hlavní motivací byla známka. Když nám řekli, že už je nemají, tak náš malej to obrečel a ani nechtěl jít na pohádku.Holt je po mě sběratel.
Ale vážně, takhle neseriozní přistup kazí celý sbírání známek, Přiště nikam nepojedu a nechám, si ji poslat z Rýmařova,, nebo se na sbírání vykašlu a vrátím se k normálním známkám.
Ad: Kinematovlak jsem navštívil 18.5.2005 v Jihlavě s nadšením, že budu mít zase po dlouhé době novou TZ. Když jsem tam přišel, a požádal o TZ bylo mi řečeno, že se TZ vyprodali, a další už nebudou!!!!!!!!!!!!!!! Takže VTZ měli asi tipuju jen tak první 3 dny městech!!! Hrůza!
26.5.2005 22:13 - Jara [jara@sky.cz]
Dnes jsme navštivili Kinematovlak v Brně. Dnes tam stál celý den. Podívali jsem se s klukem na pár večerníčků ve vagónu a pak jsme si prohlédli výstavu. Ale nejvíc nás šokovalo, že nebyla možnost koupit si VTZ. Prý jsou vyprodané!!! Na můj dotaz, proč si známky nenechají poslat z Rýmařova mi bylo řečeno, že už to nemá cenu, že budou jezdit už jenom 11 dní!!! To je opravdu neskutečné. Hlavně, že se se známky prodávaly už dávno před tím než vlak vyjel v Mapcentru v Budějovicích a v Koženém zboží v Praze. V sobotu jedeme na pochod Náměšť - Čučice, tak jenom doufáme, že organizátoři známky budou mít a nepošlou nás si je koupit do Prahy na Vinohradskou a nebo do Budějovic.
23.5.2005 18:58 - Tomsl
18. 5. 2005 Mapcentrum České Budějovice +
9.5.2005 12:26 - Crash
V sobotu 7.5. jsme navštívili Český Krumlov se záměrem návštěvy kinematovlaku, který zde o víkendu "parkoval" na nádraží...

Podstatné informace k tomuto vláčku naleznete na webové adrese: http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=25838

Jak je uvedeno na výše zmiňované adrese, kino ve vlaku je klimatizované, konkrétně jsem zaznamenal, dvě mobilní klimatizační jenotky uvnitř sálu, tedy na léto se organizátoři připravili dobře. Nicméně počasí zaskočilo nejenom nás ale i organizátory, protože v sobotu ráno se teplota v Č. Krumlově pohybovala kolem 5°C. Bohužel topení v sále očividně chybělo, takže sledování pohádek bylo po chvíli doprovázeno drkotáním zubů a postupným odlivem zmrzlých diváků. Vydrželi jsme asi 30 min, takže jsme shlédli tři Pohádky ovčí babičky a tři díly Broučků a během následující pohádky O Rumcajsovi jsme konečně ukecali naší ratolest, že už by to stačilo... :-)
Takže pokud hodláte vláček navštívit a venkovní teplota nebude vysoká doporučuji se dobře obléci.

V sousedním vagóně je výstava o historii železnice doplněná výstavou dětských kreseb na motivy Večerníčka, takže jak tatínkové tak mrňata mají na co koukat. :-) V tomto vagóně také probíhá prodej VTZ, k dispozici byla jak VTZ Kinematovlak, tak VTZ Jihočeské pohádkové království 2005, spousta pohledů s mašinkama na které vám velmi příjemný a ochotný prodejce/průvodce dá pamětní razítko výstavy i razítko s kaprem Jakubem. Ještě bych upozornil na jeden výstavní panel se suvenýry a sběratelskými předměty s motivy vztahujícími se k železnici, kde je mimo jiné vystaveno i cca 5 turistických známek s těmito motivy. (Ty se ovšem samozřejmě neprodávají).

Vstup do kinosálu je zdarma. Kapacita 35 míst byla naplněna asi ze 3/4, ale vzhledem k nepřízni počasí a ranní době předpokládám, že za lepších podmínek nebude dostatečná, takže kdo dřív příjde ten dřív kouká. Promítání pravděpodobně probíhá v hodinových blocích, což ovšem vzhledem k výše uvedenému nemůžu potvrdit, protože jsme promítání opustili dříve než skončilo.

Vstupné na výstavu je dobrovolné.

Doprovodný program v okolí se teprve připravoval, takže k tomu moc informací neposkytnu.

Přeji příjemný zážitek


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/