VTZ 170 aa - Bismarckova věž u Chebu 12.6.2005

po akci u rozhledny až do konce roku v Infocentru Cheb.

Katalog TZ - zelené stránky: strana 22/2


Poznámky sběratelů k této výroční známce
12.6.2005 19:43 - Fredo [friedman@cmail.cz]
Kdo nebyl o hodně přišel. Sám starosta Chebu rozdával a krájel buřtíky, rozdával chlebík a rohlíčky a rozléval nealko. Hasiči udržovali oheň potřebný k opékání. K dostání byly klobásky, pivečko i něco ostřejšího. Stánek TIC Cheb prodával VTZ a rozdával prospekty. Kdo chtěl dostal razítko s Bismarckovou věží. Stánek tu mělo i družební město Waldsassen se svoji známkou 410 (měli i 412 Markredwitz), rozdávali i svoje prospekty. Z věže, čerstvě opravené, krásný výhled, počasí přálo. No a to hlavní přítomen byl osobně Gin. Kdo neví kdo to je, tak sám velký a hlavní Ladislav Šín z Rýmařova. Dovezl na ukázku a k prodeji trička, čepice, mapy i Turistické poznámky. Ochotně diskutoval i zapózoval pro lovce fotografií.
prostě bylo to tam dneska super.
12.6.2005 19:04
Rozhledna je krásně opravená, pěkný výhled. Celá akce se povedla. Buřtíky byly skvělé. Známek dostatek. K sehnání byly i německé 412 a 410.
8.6.2005 23:15 - Fredo [friedman@cmail.cz]
V neděli 12. června se od 10 h uskuteční u příležitosti dokončení rekonstrukce a zpřístupnění Bismarckovy věže turistický den. Kromě úžasného výhledu do kraje nabídneme účastníkům občerstvení, možnost zakoupení výroční turistické známky a, výjimečně, i turistických známek německých měst Marktredwitz, Waldsassen a Hof. Zveme všechny občany z české i německé strany.

Sponzory akce, připravované ve spolupráci s Iris Bergauer z Waldsassenu, jsou Chebský masokombinát, pekárna Tritia Cheb, společnost OVIP a technické služby Chetes.


Osmnáct metrů vysoká rozhledna na Zelené hoře u Chebu byla slavnostně otevřena 3.10.1909 a těšila se po mnoho let velké oblibě. Na ochoz věže vystoupali návštěvníci po 72 schodech - naskytl se jim nezapomenutelný výhled na Chebsko, Krušné hory, výběžky Šumavy a Slavkovského lesa. Po druhé světové válce až do pádu komunismu se rozhledna ocitla v nepřístupném pohraničním pásmu. Donedávna byla mnohými považována za zbouranou, mladší generace o její existenci ani netušila. V roce 2004 město Cheb odkoupilo pozemek, kde věž stojí, a letos ji nákladem 2 milionů korun kompletně zrenovovalo. Rozhledna se tak zařadila k dalším historickým památkám, které město Cheb vlastní.
Na níže uvedeném odkazu uvidíte i vyobrazení VTZ.
www.mestocheb.cz
Vážení,
věž bude po rekonstrukci dne 12.6. v deset hodin znovu otevřena. Na tento den připravuje naše TIC turistické setkání, kterého se zúčastní kromě spousty turistů ( jak doufáme), také naši sousedé z německého Waldsassenu, Marktredwitz a z partnerského města Hof – i se svými turistickými známkami. Také firma Turistické známky s.r.o. přijede s novou známkou „Bismarckova věž“, která bude tento k zakoupení a také s novými mapami.
Protože nám některé chebské podniky vyšly vstříc, budeme moci pohostit účastníky – budou se opékat vuřty, budou koláče i pití.
Akce je neformální, má to být příjemný den s přátelským posezením u táboráku a s možností krásné vyhlídky z opravené věže.
Srdečně Vás zveme k návštěvě.
Brabačová Marcela
TIC Cheb
nám.Krále Jiřího z Poděbrad 33
350 02 Cheb
TEL: 00420 354 440 301
Fax: 00420 354 440 330
brabacova@mestocheb.cz
www.mestocheb.cz


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/