No: 11 ac - Luční bouda

GPS (WGS-84) : s.š.50° 44´ 3.80˝ v.d.15° 41´ 50.03˝

Kategorie : KRKONOŠE
Okres : Trutnov
Dne 5.6.2022 měli známku

Katalog TZ - modré stránky: strana 13/3

Rarita aa : 

Katalog TZ - hnědé stránky: strana 2/3

Rarita ab : 

Katalog TZ - modré stránky: strana 13/2


Prodejní místa :

Další odkazy na místo
nebo jeho okolí
Oficiální stránky

Všechny odkazy se otevírají v novém okně, takže nepotřebné zavírejte


Poznámky sběratelů k tomuto známkovému místu
5.6.2022 18:53
Známka dostupná v IC Veselý Výlet Horní Maršov,
4.7.2013 20:25 - Jirikrup
Nová známka koupena v recepci bez problémů, příjemný rozhovor s úsměvem.
29.8.2010 22:51 - Honza [kollmannj@gmail.com]
Včera jsme nocovali na Luční Boudě, ubytování celkem dobré, cena přijatelná, ale obsluha restaurace a recepce byla děs a hrůza. Člověk si připadá,že není host,ale otrava, který je na obtíž zaměstnancům. Snídaně jsou od 8 - 9 hodina ráno. V 8:40 jsme přišli, nebyly už párka, šunka a některé další základní potraviny. Vyžádali jsme si jejich doplěnní a byly jsme hrubě odmítnusti s tím, že jsme měli přijít v 8, že už je v podstatě devět a že nám už nic nedají. Arogance ze strany obsluhy byla jediné,co uměla dobře. Už nikdy víc. Stěžovali jsme si při odchodu v recepci a uhádali slevu za snídani. Ale recepční byla pochopitelně na straně obsluhy. Hrůza,hrůza,hrůza. Takhle se přece obsluha k hostům chovala před rokem 1989, ne?
25.7.2009 18:10 - Netorack
Potvrzuji níže uvedený příspěvek: dnes jsme na Luční boudě utratili během hodiny celkem asi 1700 Kč (mapy, TZ, trička, jídlo + pití), a že bych se dočkal aspoň odpovědi na pozdrav při odchodu (slečna servírka si vyslechla mé "nashledanou" a dál se na mě znuděně dívala přes pult)...
22.5.2007 15:20 - Výtečník
Luční bouda - přízrak a hrůza.Procestoval jsem pěknou řádku míst,ale LB je bezkonkurenčně nejhorší.Až mě to samotného nepřestává udivovat,ježto smutný stav na LB trvá.Zběsile neurvalá obsluha,nepříjemně zanedbaný vzhled domu i zpustlé jeho okolí.Turista,host je odporné lepkavé zvířátko napitomělé,kterému je třeba ukázat kdo je tu pánem.Zhůvěřilá neomalenost čiší ze všech a ze všeho.Něco takového se jednoduše nevidí a kdo nevěří,ať tam běží-trvání to dlouhého míti nemůže,jde o úplný a dokonalý skanzen zarytého zlatokopa z konce min.století.Nejde totiž o zlaté kliky,etc.etc.-jde o pohostinnost.Věřím,že každý rád odpustí ten či onen nedostatek prostým/jednoduchým či naopak luxusním podnikům - ale pohrdání,přisprostlé jednání,oplzlé výrazy(tlustá pani u pípy ve světlezeleném) hostům pěkně nadoslech,nečistotu,nepohostinnost-po tom netouží nikdo.Přezíravost k cizincům.No,lůza,lůza zbavená všech zábran.Jediné,čemu zatím nerozumím-jak tohle může ještě stále fungovat??Asi úchylnost svého druhu,nebo co tedy??PS:..jedna z několika epizod:V r.2006 jsme zabloudili a v noci jsme-vysílení-tam prosili o nocleh.Věřte,že i peněz jsme měli dost ale odmítli nás tak,že na to jen tak nezapomeneme(hodně slušně řečeno!). Dobře radím každému-vyhnout se,vymazat z mapy.Odměnou bude nádherná-a ničím nezkalená-vzpomínka na atmosféru a krásu okolní přírody.V opačném případě pachuť hořké bezmocnosti a studu,že něco tak příšerného se v Česku vůbec vyskytuje.Zdravím a přeji skvělé výlety přírodou našich hor!Výtečník!
10.4.2007 13:33 - milan
Ceny sice trochu vyšší, ale jinak jejich domácí pečivo je skvělé
1.9.2005 19:54 - Tomka [Ledman@centrum.cz]
Známka i razítko + zdarma k odběru prastarý překrásný černobílý pohled Sněžky, to vše ochotně na recepci.
8.7.2005 20:49 - Veronika
Na Luční boudě domácí koláč za 60, Kč.To raději umřít hladem než je podporovat jak člověka okrádají.Stejně je to s kávou a čajem.Kelímek s automatu achtějí za to 30.- Kč.Lepší tam ani nezastavovat.
23.6.2005 12:44
Známka bez problému v recepci chaty. Při cestě na Výrovku stále ještě leží asi 1,5 metru sněhu.
23.5.2005 7:04 - Honza H. [hole@email.cz]
Známku mají, cesta z Luční b. přes kapličku na Výrovku stále částečně pod sněhem. Takže naštěstí zatím neprojedou auta, kterých je zde v létě mraky.
Mohu jen ujistit "Nepřítele Luční boudy", že razítko na daňový doklad dostane kdykoliv, dále jsem ho chtěl pozdravit a napsat mu, že nás jeho výhružka opravdu vyděsila:-)Nehledě na to, že nepopisuje žádnou konkrétní situaci na naší znovuotevřené a zrekonstruované Luční boudě, napsal bych mu to i osobním mailem, bohužel se schovává za nickem a nezanechal ani adresu.
22.10.2004 10:56
Nechápu proč se na Luční boudě k TZ stavějí takto, vzdyť kdyby nebylo turistů, mohli by ji rovnou uz navěky zavřít, zárovéň co se týče vlastních známek, chápou vůbec, že je to ta nejlevnější propagace samotné Luční boudy, jakou můžou mít??? Co by za to aby mohli být turistickým místem dali jinde... A to, že si majitel známky musí zakoupit předem je ve srovnání s výsledným efektem pro návštěvnost a tedy i pro obchodní zisk místa zcela zanedbatelná věc. Nehledě k tomu, že je to investice malá a s přihlédnutím k velkému profitu ze sebepropagace touto cestou i k tomu, že se známky velmi dobře prodávají, na tom není naprosto nic ztrátového, nýbrž zcela naopak... A to platí i o ostatních známkových, resp. prodejních místech pohostinského typu, o různých dalších horských boudach, restauracích atd., kde si toto nějak vůbec neuvědomují... Co je pro provozovatele výhodnější?: Vyždímat z každé turistické známky o 5 korun víc, hádat se z turisty, riskovat, že se turisté místu příště zdaleka vyhnou?... nebo využít nabídnuté šance a snažit se turisty si získat, poskytovat kvalitní služby, netěžit z toho, že v místě jiná možnost stravování není apod. Svého času fungoval na Luční bufet, nevím, jak situace vypadá teď... Ale v bufetu prodával velmi nepříjemný a splachovací pán, typický takypodnikatel... nejenže "neuměl" sčítat desetimistná čísla, nejenže známku předražil a tvářil se, že to on ne, to šéf, ale navíc v bufetu vládnul takový bordel, že jsme se štítili si cokoli objednat... Zkušenost dalších lidí, mých známých i těch co už k tomuto místu něco napsali je podobná. Zařekl jsem se, že už se Luční příště vyhnu velkým obloukem, a asi nebudu sám... Změní současní provozovatelé tradici nebo na ní navážou...? To se uvidí, myslím, že by ale byli sami proti sobě, kdyby se nesnažili pro turisty vytvořit takové prostředí, aby se k nim rádi vraceli a aby svým známým vždycky jen říkali: Čoveče určitě se zastav na Luční, je tam skvělá hospoda s bezva pivkem a moc sympatická obsluha...! O to totiž běží...
22.10.2004 10:09 - Nepřitel Luční boudy
Ale budete nám muset vyhovět, protože pokud si někdo něco koupí, tak mu musíte na požádání dát doklad z razítkem. A jestli se budete vymlouvat, že "s razítkem vedoucí někam odjel", tak počítejte s ČOIkou...
Takže jen pro pořádek: Žádnou smlouvu s výrobcem známek skutečně nemáme! Tudíž k žádné "garantované ceně" zavázáni nejsme a nikdy bychom to neudělali. Nejjednodušší řešení zřejmě bude známky neprodávat. S největší pravděpodobností díky tomu stoupne zájem o razítka, nicméně vám nebudeme moci vyhovět, protože razítko někdo z procházejících turistů ukradl. Za AEZZ,a.s. provozující Luční boudu Tomáš Čumpelík
8.10.2004 8:07 - R.
Sice jsem z úplně jiného prodejního místa, ale jen pro pořádek - z Rýmařova kupujeme známky za 15,- Kč a prodáváme za 20,- Kč, tedy tak jak jsme se k tomu upsali ve smlouvě. Takže zisk z jedné TZ je 5,- Kč. Předpokládám, že by to tak mělo být všude (smlouva byla sepsána právě Rýmařovem, my ji jen podepsali).
Na recepci, kde známku prodávají, jsem se pohádal, mají ji stále předraženou. Odůvodnili mi to dva mládenci z recepce, že je tržní hospodářství, mají prý problémy s logistikou (ačkoliv jim vede silnice přímo k boudě), že nemají smlouvu se společností v Rýmařově a přímo se mi vysmívali do očí. Takový přístup k zákazníkovi i liché argumenty, vzl. kvůli ceně mě velmi znepokojili - zřejmě by na ně, novodobé rádobyzbohatlíky, platila kontrola finančního úřadu. Dokonce uváděli, že výrobce známek uvádí turisty v omyl, když uveřejňuje jednotnou cenu za 20 Kč. Reagoval jsem i tím, že pro ně by mělo být vůbec ctí, že mohou být na seznamu značených míst, že tím lákají turisty apod. Dokonce vím, že prodejce má z jedné známky nemalou marži, tj. z 20 Kč skoro polovinu a vůbec se mně nelíbí, že ještě přidražují. Pokud tam půjdete, také jim to připomeňte! Jinak hezkou cestu v Krkonoších. Zdrávi došli.
21.8.2004 17:42
Měli ji. Stále předražená. Obsluha to zdůvodňuje zpoplatněním všech balíků, které chodí do národního parku...
16.7.2004 11:12 - Tomáš T.
Na Luční Boudě jak po vymření. TéZetku samozřejmě neměli a ani je to nijak nevzrušovalo. Jo a dole na Výrovce ji mají, ale za pětadvacet!
15.7.2004 7:39 - Jitule [jitule@wo.cz]
Nevím jestli se během několika dnů od poslední poznámky změnil personál, ale my byli s Luční boudou velice spokojeni. TZ sice stále nedorazily, ale obsluha ochotná a bouda poloprázdná. Mají sice velice draho, ale to se dá asi očekávat, když je majitelem někdo z Prahy. Svíčkovou jsme pořídili za 98Kč a čaj za 30Kč.
8.7.2004 15:46 - Niraj [niraj@seznam.cz]
Už potřetí na Luční boudě a opět známku nemáme. Buď zavřeno, nebo známka není. Jinak jsme se zařekli, že na LB už nevkročíme. Děs. Mraky lidí, cesta - hotová autostráda arogantních a bezohledných řidičů. Přesně jak píše kolega: cyklisté tam nesmějí, bivakovat se nikde taky nemůže, všude samá omezení, ale kdo má auto a tu drzost, tak ten se tam může prohánět bez problémů. Kdo si nechce zkazit dojem z Krkonoš, ať radši zavítá na odlehlejší, ne tak navštěvovaná, přesto krásná místa. LB jsem si pouze vyfotil, abych si o známku mohl napsat a ... sbohem !!!
5.7.2004 21:59 - Nina [nina@modanina.cz]
Logo nikde, razítko jsme také nepotkali. Chtěli jsme se najíst a napojit ale když není tz tak nebude kšeft. Cyklistům vjezd zakázán - ale aut jak na Václaváku. Přímo před chatou olejová skvrna o průměru 1,5m.
24.5.2004 7:34 - Jana
Vypadá to, že Luční bouda je v přestvbě. Vystěšhovaný nábytek a otevřená jen hala s nápojovým automatem a bez jakýchkoliv informací.
24.5.2004 7:33 - Jana
Vypadá to, že Luční bouda je v přestvbě. Vystěšhovaný nábytek a otevřená jen hala s nápojovým automatem a bez jakýchkoliv informací.
V sobotu 17.4. bylo na Luční pusto. Fungoval pouze nápojový automat. V restauraci se podle rekvizit za zamčenými dveřmi přes všední dny maluje.
7.11.2003 9:51 - Kamínek
To co se stalo na Luční se snad ani nedá popsat. Obsluha neochotná, skoro se nám zdálo, že je obtěžujeme. Hrozné !!!!
25.8.2003 13:20 - K8 [k8@kreteni.cz]
23.8. fronta 5-ti lidí a skoro půlhodinové čekání, takže asi díky neschopnosti obsloužit lidi zde musí být draho. Za mnou řada lidí čekaní vzdala a odešli. Návštěva hygienika by opravdu neuškodila.
10.8.2003 20:01
Příroda krásná, Luční bouda v hrozném stavu! (Oproti například Slezské boudě!) Občerstvení předražené.. Drobnosti pro dvě osoby nás vyšli na 100 Kč (1,5 litru vody, 2x tatranka, 2x zmrzlina).
23.6.2003 10:00
Když jsme dorazili na Luční poprvé, byl bufet zavřený už ve čtyři, ač měl mít do pěti, jak je deklarováno... byla zde pouze rádoby vtipná cedulka Přijdu hned a když nepřijdu, tak jsem spad do Obřího dolu... na známky jsme se koukali přes sklo... O dva dny pozdeji jsme se stavěli kolem poledne... to pršelo, byl zde nával a bufet kupodivu již otevřený...
Chtěli jsme si dát párek, ale když jsme nakoukli do nitra bufetu, tak jsme radši z hygienických důvodů zvolili jen nápoje... Když jsem požádal o známku bylo mně řečeno, že stojí 25 korun, tak jsem se ohradil, prodejce se tvářil, že neví kolik stojí známky jinde, že prej je prodává jak mu řek majitel a že jinak nemůže a že prej když ji nechci, tak prej ať si ji nekupuju... koupil jsem jí a pětikorunu oželel, ale už se na Luční za občerstvením nikdy nevydám, protože nám navíc napočítal jeden grog dvakrát... řekl bych že tu okrádají turisty jak můžou... Pokud nemáte zrovna jazyk na vestě a velký hlad, vydržte raději na Výrovku, kde mají vynikající hotovky a mnohem lepší chování...
Jinak je to ale u Luční boudy nádherné, zvláště cesta podél Labe...
12.5.2003 8:51
9/5 Stále otevřený jenom kiosek,obsluha nezvládá ani dva čaje současně. Známky nemají a s razítkem prý utekl číšník. Kdo nemá foťák má smůlu.
24.2.2003 13:03
Otevřen pouze bufet. Známku neměli. Prý jim dojde až cca 5.3.2003
20.10.2002 16:39
K dostání byla v restauraci.
20.10.2002 16:38
K dostání byla v restauraci.
15.8.2002 18:47
Chata se rekonstruuje, známka je v bufetu. A je tam všechno dost drahé.

Statistika prodeje známek v roce 2002

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2003

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2004

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2005

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2006

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2007

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2008

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2009

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2010

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2012

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2013

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2022

Měsíce v roce


Prosím, aktualizujte zde údaj, zda známku měli či neměli, co nejčastěji.
Toto zadání se projeví v záhlaví místa a ve statistice prodeje (čím víc údajů, tím přesnější bude graf).
Stačí zadat pouze den / měsíc a jestli známku měli či neměli (rok to doplní samo),
pokud zadáváte jiné než letošní datum, musíte zadat i rok tedy - den / mesic / rok.

Datum návštěvy : 


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Sem můžete zadat cenu, za kterou TZ prodávají, pokud je vyšší nebo nižší než 40 Kč.
Zadáním 40 Kč se zruší zobrazování informace o předražení či zlevnění.

Cena TZ : Kč   


Ohodnocená místa se zobrazí ve filtru „Zlatá místa“ nebo na „Černé listině“
hodnocení míst dobře zvažte, hodnocených míst by nemělo být mnoho (jen těch pár nejlepších a nejhorších).

Hodnocení místa : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/