No: 187 ac - Děčínský Sněžník - Rozhledna

GPS (WGS-84) : s.š.50° 47´ 34.98˝ v.d.14° 06´ 30.68˝

Kategorie : LABSKÉ PÍSKOVCE
Okres : Děčín
Dne 24.2.2020 měli známku
Známka prodávaná pod cenou za 30 Kč

Katalog TZ - modré stránky: strana 8/4

Rarita aa : 

Katalog TZ - hnědé stránky: strana 24/3

Rarita ab : 

Katalog TZ - modré stránky: strana 14/6


Prodejní místa :

Další odkazy na místo
nebo jeho okolí
Oficiální stránky   www.rozhlednyunas.cz

Všechny odkazy se otevírají v novém okně, takže nepotřebné zavírejte


Poznámky sběratelů k tomuto známkovému místu
24.2.2020 17:03
Známka dostupná na zámku v Jílovém. Mají i Turistickou nálepku.
Známku jsem pro jistotu zakoupil už v Děčíně hned po vystoupení z vlaku v infocentru u oblastního muzea. A udělal jsem dobře. Na rozhledně známku neseženete, měli ji až na zámku v Jílovém. Jinak cesta po červené z Děčína na Sněžník je sice trochu náročnější, ale odměnou jsou krásné výhledy při cestě z Koňské hlavy k rozhledně, a to jak na českou, tak i na německou stranu.
V bufetu známku nemají a paní u obsluhy je arogantní. Půjčení klíče na rozhlednu za 30 Kč je docela dost. Peníze za vstup vybírat ji jde, ale o známky nemá zájem.
TZ jsem sehnal v penzionu Hraniční bouda. V penzionu Hřebonová bouda jí už neseženete,protože penzion je na prodej.
7.5.2008 18:25
V bufetu Pod rozhlednou známek s novým motivem stále dostatek.
Nádherná neděle,počasí a výhled byly fakt super,opravdu nám přálo.Rozhledna otevřena už od 1.4.,bufet a restauračka také.
Placka s novým motivem zakoupena v bufetu přilepeném na patě rozhledny,cena 25kč,vstup 20kč,děti 5kč,záloha na klíč od rozhledny je 100kč.Přeji všem pěkné zážitky!
V bufetu pod rozhlednou zmámky opět v prodeji a bez problémů
21.8.2006 15:53 - hass [hugo@seznam.cz]
Pěkné. Ale obsluha je drzá a neochotná.
6.6.2006 23:05 - fred
V bufetu mají napsáno, že známky nevedou, hospoda naprosto prázdná - Němci nikde!!!, proto asi uzavřená. Ale rozhledna skvělá stejně jako výhled.
29.8.2005 11:54 - milan [strawberry@atlas.cz]
TZ mají v bufetu. V restauraci jsem nebyl - bylo zavřeno - a ani bych tam nešel - pouze německé nápisy. souhlasím s Jarou - nevím, proč tam spousta hospod, penzionů a hotalů lezou němcům do pr... byli jsme cca 3km odtud v Ostrově v restauraci pod císařem - vřele doporučuji, fantastické a klidné místo - na přespání ideální - kemp chatky domácí chléb
28.3.2005 11:50 - Jara [jara@sky.cz]
U rozhledny jsme čekali 25.3. od 9 hodin, jestli se v 10 hodin bude otvírat. Příjemná paní z bufetu přijela přesně v 10 a hned nám půjčila klíče od rozhledny. Na vrchol dovezla i plný sáček VTZ Mikroregion Labské skály 2005. Tak jsme měli štěstí. V restauraci jsme nebyl, ale i na jiných místech Děčínska jsem se setkal s upřednostňováním Němců, ale pořád nechápu proč tomu tak je 15 let po revoluci. Eura si můžu všude volně směnit. A majitelům restaurací a pensionů může být tudíž jedno jestli inkasují peníze od Čecha nebo Němce. Já kdybych tam měl restauraci, tak je mi jedno jestli za smažák dostanu třeba 623Kč :-))) od Čecha, Němce nebo Mongola. Černé místo ruším, protože rozhledna ani stolová hora si je nezaslouží.
7.11.2004 13:58 - Mir
Ackoliv otviraci doba je do 4, v pul treti bylo zavreno,takze sem uz po druhe odchazel s neporizenou :-( Jeste k tomu byla takova mlha,ze nebylo videt zrozhledny ani dolu na zem.
1.9.2004 10:45 - K8 [k8@kreteni.cz]
Jinak bych chtěl upozornit na plot u restaurace - může být pod proudem!!!
Viz tento obrázek (tento přívod je hned u vrátek):
Obrázek byl zkrácen, aby byl menší.
3.8.2004 11:38
Myslel jsem, že po přečtení předchozích příspěvků jsem připraven na všechno. Omyl. Pipinka v bufetu prohlásila, že rozhledna jí nejde odemknout a někdo se na to přijede podívat až zítra! Dál se se mnou nemínila zabývat a pro známku mě poslala do restaurace (spíš mě tím odbyla). U mnohokrát zmiňované restaurace mě čekalo další překvapení. Nejenže mají otvíračku 10-16, ale ještě mají pondělí zavírací den!
Naštěstí se celá vrcholová plošina dá v pohodě obejít a výhledy jsou stejně pěkné jako z rozhledny a pro známku se dá poslat fotka.
14.6.2004 23:35
Závidím všem kterým se podařilo se do restaurace dostat a známku si koupit.Přestože jsme dorazili v otvírací době a restaurace měla otevřené dveře a zevnitř se ozývali hlasy,nedalo se vejít ani do předzahrádky a na naše volání a zvonění nikdo nereagoval....ještě že alespoň v bufetu bylo otevřeno a obsluha byla moc příjemná a že jsme dostali vstupenku a tak si známku můžeme nechat poslat.Jinak výhled nádherný i když nebylo zrovna jasno,moc hezký výlet.
24.5.2004 12:51 - kuba [kubajaros@seznam.cz]
Situace kolem prodejního místa je důsledkem nedostatčné péče Rýmařova ohledně jejího výběru. Jinak by se to nemohlo stát. Takže jak již bylo napsáno, do restaurace pouze pro známku a občerstvit se raději v bufetu. Pro majitele restaurace jsou totiž zajímavé pouze větší skupiny objednaných občanů bývalé NDR platících eury, Čech se tady cítí jaksi navíc, jako by ani nebyl "doma". No nic, škoda, dobře nám tak.
Není mi jasné, proč se známka prodává v restauraci s otvírací dobou 11 - 16 hod., a s cenami, za které by se nemusel stydět ani ALCRON. Ještě štěstí, že v sobotu v 16.45 se vyskytoval číšník u okna a tak jsme si mohli posunky objednat známku (byla za 20). Rozumnější by mi totiž přišlo prodávat jí v bufetu pod rozhlednou, kde se to turisty jen hemží a je tam i pokladna rozledny. Jinak bylo - li by jasno, určitě by bylo vidět hóóóódně, hóóódně daleko.
11.8.2003 10:45
Do restaurace Pod rozhlednou je lepší zajít jen pro známku, protože kupř. za smažený sýr si tu účtují bezmála 120 Kč, což je (alespoň pro mne) cena téměř neuvěřitelná. Nikdo tam taky neseděl, turisté se raději občerstvovali v bufetu u rozhledny. (pn)
22.7.2003 10:45
Na ceduli u restaurace napsáno, že stoly jsou pouze na rezervaci, takže nezbývá než sedět venku. Ale detailně jsem po tom nepátral a odešel do bufetu pod rozhlednou (v bufetu mají pouze lahvové pivo a samozřejmě nealko).
9.7.2003 10:37
Návštěva - 28.6.2003. Na rozhledně uklizeno, nádherný výhled. Ideální výlet - vlakem do Jílového, po zelené na Sněžník (cestou jedna příjemná restaurace se zahrádkou ve vesnici Sněžník), vrátit se k rozcestníku , dále pokračovat k Tiským skalám (cestou několik restaurací, jedna i přímo u vchodu do Tiských skal) - nádhera, stojí to opravdu za to. A pak na vlak do Libouchece. Vřele doporučuji!
21.5.2003 14:25
Krasný výhled, bohužel uvnitř rozhledny je nepořádek a v pokladně jsem neobdržel vstupenku, protože je prý nemají!!! Známka se prodává v restauraci, ale pozor, musíte se zeptat, protože jí mají dost nešikovně schovanou ve skříňce u toalet.
20.4.2003 19:14
V restauraci u sněžníku prodávají nápoje pouze spolu s jídlem!!!!
6.1.2003 17:32
Byl jsem tam 1.1.2003
Rozhledna byla otevřená, výhled super, jen ta zima a vítr. Známku měli.
22.10.2002 22:49
Moc hezký rozhled. Rozhledna otevřená, vstupné 10,- Kč (o prázdninách v sobotu). Bufet nic moc (asi proto tam nikdo neseděl), restaurace pěkná, ale dost drahá, jídlo vynikající, obsluha rychlá, narváno.
28.8.2002 10:49
Klíč od rozhledny je v držení zaměstnankyň (nebo snad to jsou podnikatelky?) blízkého bufetu, kterým jsou turisté spíše na obtíž. Jako vstupenku dostanete orazítkovaný útržek z univerzálního bločku, v rozhledně již dlouho nikdo neuklízel. Největší ostudou však je, že zde prodávají prospekty, které jsou v informačních střediscích v okolí k dostání zdarma (stačilo si je někde nabrat do zásoby). Daleký rozhled a krásná příroda Děčínského Sněžníku však určitě stojí za návštěvu.

Statistika prodeje známek v roce 2002

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2003

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2004

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2005

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2006

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2007

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2008

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2009

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2010

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2011

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2015

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2020

Měsíce v roce


Prosím, aktualizujte zde údaj, zda známku měli či neměli, co nejčastěji.
Toto zadání se projeví v záhlaví místa a ve statistice prodeje (čím víc údajů, tím přesnější bude graf).
Stačí zadat pouze den / měsíc a jestli známku měli či neměli (rok to doplní samo),
pokud zadáváte jiné než letošní datum, musíte zadat i rok tedy - den / mesic / rok.

Datum návštěvy : 


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Sem můžete zadat cenu, za kterou TZ prodávají, pokud je vyšší nebo nižší než 40 Kč.
Zadáním 40 Kč se zruší zobrazování informace o předražení či zlevnění.

Cena TZ : Kč   


Ohodnocená místa se zobrazí ve filtru „Zlatá místa“ nebo na „Černé listině“
hodnocení míst dobře zvažte, hodnocených míst by nemělo být mnoho (jen těch pár nejlepších a nejhorších).

Hodnocení místa : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/