No: 912 aa - Zemská Brána

GPS (WGS-84) : s.š.50° 08´ 31.84˝ v.d.16° 34´ 45.78˝

„Zlaté místo“

Kategorie : ORLICKÉ HORY
Okres : Ústí nad Orlicí
Dne 2.6.2023 měli známku

Katalog TZ - hnědé stránky: strana 114/8


Prodejní místa :

Další odkazy na místo
nebo jeho okolí
Oficiální stránky

Všechny odkazy se otevírají v novém okně, takže nepotřebné zavírejte


Poznámky sběratelů k tomuto známkovému místu
Známka zakoupena v IC v Žamberku. U Zemské Brány malé parkoviště. Odkud pěkná nenáročná procházka přes Orlickou chatu a opravenou Pašeráckou lávku údolím Divoké Orlice nazpět k Zemské Bráně. Krásný kout Orlických hor.
18.4.2016 12:36 - Tom a Jitka
Na to, že ještě nezačala sezona to zde na "konci světa" na chatě Na Čiháku fungovalo. Na rozdíl od Pastvin, kde bylo mrtvo a pusto. Jinak nádherná tůra kolem Orlice
12.9.2010 23:07 - jitule
Zašli jsme jen koupit známku, ale nakonec jsme zůstali na oběd. Za dobrou cenu jsme se oba dva slušně najedli, ale samozřejmě nečekejte žádný luxus hotel. Ten by se tu opravdu neuživil. TZ měli dostatek a i plno dalšího informačního materiálu pro turisty. Toto místo bych zase tak nezatracovala, prostředí útulné a udržované, personál se taky snažil. Místo prodeje bych také rozšířila o chatu Čihák pro ty, kteří jedou od Mladkova. Zemská brána je krádné místo, ale pozor Pašerácká lávka je v opravě a je na ní vstup zakázán. Pro ty, kdo chtějí udělat okruh dost komplikace. U mostu omezený počet míst pro parkování aut, ale je možné zaparkovat o pár desítek metrů dál na odbočce k chatě Rampušák směrem na Bartošovice.
2.8.2009 19:37
Hotel Zemská brána dost špeluňka, jídlo nevalné chuti, uvnitř zatuchlo... tfuj, už bych tam na jídlo nešel... nevím proč tomu říkají hotel
1.3.2009 9:05 - Pd2
Pěkné místo, v blízkosti zajímavý přechod do Polska, ale hotel opět uzavřen. Technické důvody???? Podle kupy sněhu před vchodem asi už hodně dlouho.
Docela příjemný hotýlek v Bartošovicích, hezká procházka od Čiháku, přes Zemskou bránu, Klášterec, České Petrovice zpátky do Čiháku
9.8.2007 19:35 - black demon
Stále stejná písnička, nemají a nemají!!!Budou někdy vůbec mít bez problémů?
27.7.2007 12:26 - Martin
TZ v neděli 08.07.07 neměli.Servírkami řekla ,že jim došli a žeby co nevidět měla dorazit nová várka.Když jsem jel ve čtvrtek 12.07.07 do Neratova a Orlického záhoří,tak sem si řek že se znova kouknu do hotelu Zemská brána jestli už známku mají.Boužel jí neměli a servírka mi řekla,že ráno znova urgovali Rýmařov,aby jim poslal novou várku.Takže ani po druhé návštěvě jsem známku nezískal.Jinak návštěvu zemské brány dopodučuji.Je tam moc hezky.
27.5.2007 22:10
TZ jsme koupili zcela bez problémů v hotelu,kde nám ji prodala velice vstřícná servírka.
21.4.2007 18:13
Hotel zavřený, mobil nikdo nebral , s odezvou za hodinu . Prý snad příští víkend . Hrůza .
29.10.2006 16:12 - PeGe [gera@post.cz]
Zemská brána, jako taková je nádherné misto, a proto nechápu, proč se prodává někde, kde jak jsem se dozvěděl, mají už bůh ví jak dlouho zavřeno a kdoví kdy zase otevřou, prodejní místo by bylo určitě lepší třeba v Klášterci nad Orl., kde je několik docela příjemných hospůdek, Bartošovice jsou navíc docela bokem.
27.8.2006 18:05 - Ivo [ivozizka@seznam.cz]
26.08. vše bez problémů, ruším Místo na „Černé listině“
11.8.2006 16:56 - Jirka
Neochotná paní procedila skrz zuby, že známku nemají. Z restaurace právě za hlasitého nadávání odcházel houf nespokojených hostů. Místo si zaslouží být na černé listině. Nestálo by za to, prodávat známku jinde?
Zemská brána je soutěska, kterou Divoká Orlice vstupuje z Polska do Čech.
Nejblíž této soutěsky se nachází chata KČT Čihák. To by asi bylo vhodnější prodejní místo.
Samotný hotel Zemská brána je ve 3 km vzdálených Bartošovicích. Na první pohled vypadá sympaticky, k posezení láká i krytá terasa. Přišel jsem v neděli, krátce po poledni. Servírka mě uvítala slovy: "Teď ale u nás dostanete jen něco k pití, máme obědy."
"Ale já chci poobědvat", odvětil jsem. Ukázalo se, že podávají obědy jen pro své hotelové hosty. S tím, aby hotel, který je otevřený pro veřejnost a má fungující kuchyni, téměř v pravé poledne nebyl schopen okolojdoucím hostům podat dvě teplá jídla, s tím jsem se opravdu ještě nesetkal. Černočerné místo !
A TZ mají vyprodané !
25.7.2006 11:17
nádherné místo které jistě stojí za návštěvu...jen by mohlo být lépe voleno prodejní místo - od samotné zemské brány je to kus cesty
21.6.2006 20:32 - fred
Nádherné místo, skvělé turistické trasy na Maršíkovu chatu a na Čihák. Silnice a most kompletně obnoveno, ve vnitrozemí můžeme jen závidět. Od 22.6. funguje hotel Zemská brána bez přerušení až do září, TZ dostatek.
Velice chutný obídek v hotelové restauraci, všude kolem spousta sněhu, návštěvu doporučujeme zejména běžkařům - ideální podmínky
1.8.2005 21:12
Uzavírka silnice České Petrovice - Mladkov a a dále je po 15 hodině v pohodě průjezdná (už se v tuto dobu nepracuje :-)) - dnes osobně prověřeno...
21.7.2005 21:46
Nevím,podle čeho na těchto stránkách známka není, nicméně jde o omyl. TZ v hotelu Zemská brána JE a pokud vím, dostatek. A navíc slušně vaří.
17.7.2005 21:54
Myslím, že by nebylo od věci, kdyby známka byla v prodeji na chatě Čihák. Je to odtud k Zemské bráně jen kilometr, otevřeno celoročně a pěkné razítko! Pro nás, co jdeme od Mladkova přes Zemskou bránu do Klášterce, je zacházka k hotelu jen kvůli známce dost zbytečná (navíc, když dle těchto stránek ani není).
28.4.2005 20:10
TZ zakoupena v hotelu, kde probíhají opravné práce na novou sezónu, ale ochotná paní dá známečku vybrat. Aktuální uzavírka silnic: České Petrovice - Mladkov a České Petrovice - Klášterec nad Orlicí.
TZ k dostání v hotelu bez problémů, jen horší dostupnost pro turisty jedoucí autem - silnice z Rokytnice v O.H. do Bartošovic uzavřena. Já jel na kole, takže bez problémů jsem se tam dostal.
18.7.2004 8:03 - MALEJ JARDA [malyy@volny]
Volal mi Honza, že TZ koupil. Mají je.
13.6.2004 23:31 - Jara [jara@sky.cz]
Známky ještě nemají. Pro neznalé Orlických hor. Zemská brána je úzké skalnaté hrdlo s kamenným mostem. Tudy vstupuje Divoká Orlice do Čech. A tady také začíná nádherná naučná stezka podél řeky. Po cestě mimo jiné uvidíte Pašeráckou lávku, pěchotní srub typ "arab" a Ledříčkovu skálu, kde se tento Jánošík Orlických hor ukrýval. Most je nyní v rekonstrukci takže silnice kolem hranic s Polskem je neprůjezdná. Zákaz vjezdu je již v Bartošovicích. Od zákazu je to k hotelu Zemská brána asi 700m, ale k mostu ještě několik kilometrů. Směrem od chaty Čihák je zákaz kousek od mostu. K mostu se dostanete také pěšky po zmiňované naučné stezce z Klášterce nad Orlicí. Pozor v Turistickém autoatlasu SHOCART je most umístěn chybně vedle hotelu. A ještě jedno upozornění. Pokud se chcete vydat z Bartošovic po silnici na další známkové místo do Neratova, tak i tato cesta je momentálně pro motorová vozidla uzavřena.
Pro Ninu: Ninuško však Vy nás brzy v počtu sesbíraných známek předeženete.
Porušení dopravních předpisů, jízda za policistou ale nakonec setkání s nejlepším naším Československým sběratelem Jarou a rodinou.

Statistika prodeje známek v roce 2004

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2005

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2006

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2007

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2008

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2009

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2010

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2016

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2023

Měsíce v roce


Prosím, aktualizujte zde údaj, zda známku měli či neměli, co nejčastěji.
Toto zadání se projeví v záhlaví místa a ve statistice prodeje (čím víc údajů, tím přesnější bude graf).
Stačí zadat pouze den / měsíc a jestli známku měli či neměli (rok to doplní samo),
pokud zadáváte jiné než letošní datum, musíte zadat i rok tedy - den / mesic / rok.

Datum návštěvy : 


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Sem můžete zadat cenu, za kterou TZ prodávají, pokud je vyšší nebo nižší než 40 Kč.
Zadáním 40 Kč se zruší zobrazování informace o předražení či zlevnění.

Cena TZ : Kč   


Ohodnocená místa se zobrazí ve filtru „Zlatá místa“ nebo na „Černé listině“
hodnocení míst dobře zvažte, hodnocených míst by nemělo být mnoho (jen těch pár nejlepších a nejhorších).

Hodnocení místa : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/