No: 932 aa - Kounovské kamenné řady

GPS (WGS-84) : s.š.50° 13´ 30.38˝ v.d.13° 41´ 31.23˝

Kategorie : ARCHEO
Okres : Rakovník
Dne 30.4.2017 měli známku

Katalog TZ - hnědé stránky: strana 117/4


Prodejní místa :

Další odkazy na místo
nebo jeho okolí
Oficiální stránky

Všechny odkazy se otevírají v novém okně, takže nepotřebné zavírejte


Poznámky sběratelů k tomuto známkovému místu
25.6.2011 17:15 - Pes
Řady celkem dobře přístupné i značené a velice zajímavé. V Mutějovicích TZ již nekoupíte. Koupil jsem ji v Kounově proti parkovišti v domě s hospodou (a výstavou), tamtéž i TZ Hrad Džbán.
17.5.2009 17:41 - K1
TZ koupena na Mutějovickém nádraží.
31.5.2008 17:15 - kanoj
omlouvám se samozřejně jsme našlia Gibbon ne Gideon
Nádraží Mutějovice boužel prodej lístků ve vlaku od dubna ve vlaku takže nikdo si mne nefšiml,s kamenů jme našli jen Gideon který je značen.Známku jsem koupil v Kounově na výstavě na proti parkovišti.
Nádraží Mutějovice boužel prodej lístků ve vlaku od dubna takže nikdo si mne nefšiml,s kamenů jme našli jen Gideon který je značen.Známku jsem koupil v Kounově na výstavě na proti parkovišti.
20.10.2007 20:29
Nádraží v Mutějovicích nemá chybu. Poradí, poskytnou množství propagačních materiálů, známek mají dostatek a provoz je skoro nepřetržitý. Kamenné řady jsou magickým místem, které stojí za to navštívit.
TZ mají hafo na horním nádraží v Mutějovicích-dostanete zdarma i prospekty o okolí,výchozí bod ke kounovským kamenným řadám-2,5km.Pohledy zde ale nemají.Zato je to krásná procházka klidnou přírodou.Vřele doporučuji i rodinám s menšími dětmi.
Mutějovické nádraží je opravdu jistota a také je to skvělý výchozí bod k naučné stezce .Osobně jsem nevěděl co čekat od kamenných řad , ale několik set velkých kamenů v několika řadách je opravdu velký úkaz , který stojí za to spatřit . Paegas a Gibbon jsou kameny které je zábavné hledat .Doporučuji návštěvu tohoto tajemného místa.
9.5.2006 12:25
Najít to správné nádraží je opravdu umění.Místní nás omylem poslali i do Kounova. Jinak je to autem z Mutějovic směrem na Lhotu ale po asi 2 km odbočka vlevo na Kounov. Nádraží po levé straně malý kousek od vlastní odbočky.
V hospodě U tří lip prodávají TZ za 30 Kč !!!
Škoda jen, že nádraží v Mutějovicích vůbec není v Mutějovicích(tam je pouze zastávka), ale o pár kilometrů dál-mezi Kounovem a Džbánem. Pokud jedete autem, nemáte šanci to zjistit, protože vás prostě nenapadne, že taková mini obec bude mít kromě zastávky ještě hodně vzdálené nádraží. OÚ i infocentrum o víkendech zavřené, takže smůla...
26.4.2005 18:29 - Tomcat
Je to opravdu zlaté místo s kouzelnou atmosférou. Našli jsme (po menším hledání) Gibona i Pagase. K Pegasovi se dostanete od tabule č.11 jdete na kraj porostu mladých stomků, vede tam vyšlapaná cestička přez paseku a asi po 80m se dívejte nalevo na vršky mladých stromků a hledejte prosvítající bílou tabulku s označením Pegas. Je špatně vidět, protože okolní stromky ji téměř zakrývají.TZ jsme koupili na nádraží Mutějovice, které si zaslouží 1* a to jak za ochotu, tak za upravenost okolí.(Alespoň jedno v Česku)
18.4.2005 7:51
Co mají společného Český ráj a Kounovské řady...? Vždyť je to úplně něco jiného... Navíc řad je zde mnohem víc, nikoliv dvě, jen se člověk musí dívat. Fenomén je to velmi zajímavý. Procházka naučnou stezkou je velmi zajímavá a místo samo má svoji atmosféru...
16.4.2005 18:17
Srovnávat Kounovské řady (objekty víceméně neznámého původu) s Českým rájem může skutečně asi jen člověk, který je schopen napsat takové perly jako: "Byli k vydění... řady", nebo "naučná ztezka"
TéZetku jsem koupil na nádraží v Mutějovicích(trať Louny - Rakovník).Velmi ochotná obsluha stanice.Dostal jsem propagační letáky Podžbánska.Samotné místo se nachází asi 500 metrů od stanice.Výpravčí rád vysvětlí.Byl jsem,ale dost zklamaný z naučné ztezky.Byli zde k vydění jen dvě řady.NIC MOC! Obyvatelé tohoto kraje ještě asi nebyli v Českém ráji.Prodejní místo by mohlo být oficiálně uvedeno i v žel.stanici.Tady máte určitě největší jistotu,že se ke známce dostanete a je to také nejblíže pro klasické sběratele-vejletníky po dojetí vlakem a ne si všude vozit zadky autama jako to určitě část lenošivejch sběratelů dělá.
Lidičky potřebovala bych nejakou knihu kde se o řadách píše neco víc dělám přednášku a nevim si rady neco o hystorii řad jejich učel a podobne. dik za mejl ! :o)
21.11.2004 17:49 - [chamelen@seznam.cz]
Známku jsem koupil na nádraží v Mutějovicích. (samozřejmě jsem dostal zdarma letáčky.)
19.9.2004 20:41 - Honza
Vse prokalte zavreno
28.7.2004 11:38
GIBONA I jsem našel! Stačí se opravdu vypravit 80m od orientační cedule č. 8 ve směru, kam ukazuje zelená s "Géčkem". Jen pozor, po takových osmdesáti až sto krocích se musí odbočit doprava, cestička křovím je skoro neznatelná, ale na stromě (nalevo) je opravdu šipka, která vás do ní navede. Prolezete hustým křovím a před sebou vidíte tu nádheru. Mám kdyžtak fotky :-). Já jsem akorát nemohl najít Pegase. Odbočil jsem na tu hroznou vykácenou paseku, chvíli šel kolem jakýchsi hromad posekaného křoví a najednou nebylo kam jít. Něco nejasného bylo naznačeno jakoby vpravo do lesíka, ale vzhledem k "přístupnosti" a faktu, že bylo po dešti, jsem si tam netroufl...Pepino
18.7.2004 18:10 - K8 [k8@kreteni.cz]
Járo, dej vědět, až tam pojedeš, taky bych se přidal.

P.S. couráš tady okolo Kladna a nestavíš se pro ty francouzský mince...
17.7.2004 23:31 - Jara [jara@sky.cz]
No právě na té pasece. Ovšem po našem odchodu u Pegase zůstala pořád ta tajemná stařena a kdo ví co s tím kamenem spáchala. Určitě to byla mimozemšťanka v lidské kůži. Doufám, že po této informaci se u nás nestaví Muži v černém a nevymažou nám paměť. Na nádraží mají i výstřižky z novin, kde píší, že se těmto místům místní obyvatelé vyhýbají. Musím se tam vypravit znovu, najít gibona a někde tam přespat, abych víděl co se zde děje v noci:-)
17.7.2004 22:03 - K8 [k8@kreteni.cz]
Járo, kde jste našli Pegas? Já ho tedy na té pasece, co vypadala jak po útoku mimozemšťanů, nenašel...
Prý 100 m od cesty....
A Gibon, po odbočce 80 m metrů, také k nenalezení, chvíli k němu byla cesta značená a pak se značení ztratilo a kámen nikde :-(
A taky jsme asi někde minuli 10. tabuli naučné stezky (my jsme se zde ocitli trochu nečekaně a tak jsme neměli s sebou žádné pomůcky k dezorientaci). Dcera už byla trochu přehřátá a dožadovala se pití, které jsme už neměli a tak jsem spěchali zpět k autu. Jinak tradičně jsme naučnou stezku projeli s kočárkem a opět cesta jen pro otrlé, nedoporčuji. Kdo by chtěl po schůdnější cestě, tak je lepší z nádraží (Mutějovice) po žluté a dostanete se po slušné cestě k 6. zastávce, kde jsou Kounovské řady k vidění. Těch předchozích pět zastávek se věnuje přírodě a o kamenných řadách ani památka.
Jinak odbočka naučné stezky na 6-té zastávce je dost špatně značená, dobře si tabuli naučné stezky prohlédněte ze všech stran a pak najdete šipku, kudu dál - není to rovně po té pěkné vozové cestě :-)

P.S. moje teorie o vzniku: na kopci "náhorní plošina" vypadá jak uměle vytvořená a po dvou stranách prudké svahy dolů - nejspíš před dávnými časy kopec byl upraven (špička "uříznuta" a nasypána do svahu, čímž vznikla ta velká rovná plocha) na přistání mimozemšťanů a kamenné řady sloužily k navádění.
28.6.2004 9:14
Absolutní souhlas s Jarou. Už zvenku je na nástěnce poutač (ovšem nikoliv "klasický") na prodej TZ, paní z dopravní kanceláře ochotně prodala TZ a dala výše zmíněné propagační materiály včetně "Pivní cesty". Navíc krásně upravené, čisté a dokonce zametené a uhrabané nádraží !!! Zlaté místo jak dělané !
28.6.2004 0:36 - Jara [jara@sky.cz]
Musím taky pochválit železniční stanici Mutějovice. Služby lepší než v mnohých infocentrech. Ke známce jsem dostal zdarma řadu prospektů , kalendářík, a povídání s mapkou o Kounovských kamenných řadách. Pán v pokladně na všechny dotazy odpovídal s přehledem a úsměvem. Tak by to mělo být!!! Na naučné stezce jsem bohužel nenašel kámen Gibbon. Pegas byl k nalezení. Seděla u něj na pařezu tajemná stařena a něco si brblala. U mého osmiletého syna hned zapracovala fantasie a za chvilku si brblal "Spojení navázáno!!! Mimozemšťani útočí v Kounově!!!"
15.6.2004 21:55
TZ mají taky v železniční stanici Mutějovice. Vylezl jsem z vlaku a u pokladny mi málem vypadly oči z důlků. Dobrý nápad prodávat TZ na nádraží (odpadají nesnáze s prodejní dobou - na železnici slouží i v noci). Ahoj Tomsl
4.6.2004 19:20 - Pepa E.
V INFU u motorestu ( stánek na parkovišti )na začátku Krupé velice milá obsluha, odznaky, pohlednice, spousta propagačních materiálů o mikroregionu a další suvenýry a samozřejmě TZ Kounovské kamenné řady a TZ Krušovice.
31.5.2004 12:46
Infocentrum Poddžbánsko - otevřeno Po-Pá 8.00-17.00
MzM
18.5.2004 14:10
OÚ Kounov - je otevřeno i v sobotu dopoledne!!!

Statistika prodeje známek v roce 2004

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2005

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2006

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2007

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2008

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2009

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2010

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2011

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2017

Měsíce v roce


Prosím, aktualizujte zde údaj, zda známku měli či neměli, co nejčastěji.
Toto zadání se projeví v záhlaví místa a ve statistice prodeje (čím víc údajů, tím přesnější bude graf).
Stačí zadat pouze den / měsíc a jestli známku měli či neměli (rok to doplní samo),
pokud zadáváte jiné než letošní datum, musíte zadat i rok tedy - den / mesic / rok.

Datum návštěvy : 


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Sem můžete zadat cenu, za kterou TZ prodávají, pokud je vyšší nebo nižší než 40 Kč.
Zadáním 40 Kč se zruší zobrazování informace o předražení či zlevnění.

Cena TZ : Kč   


Ohodnocená místa se zobrazí ve filtru „Zlatá místa“ nebo na „Černé listině“
hodnocení míst dobře zvažte, hodnocených míst by nemělo být mnoho (jen těch pár nejlepších a nejhorších).

Hodnocení místa : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/