No: 991 aa - Brusírna skleněných perlí Pěnčín

GPS (WGS-84) : s.š.50° 41´ 19.12˝ v.d.15° 14´ 8.58˝

Kategorie : NEZAŘAZENO
Okres : Jablonec nad Nisou
Dne 22.6.2019 měli známku

Katalog TZ - hnědé stránky: strana 124/7


Prodejní místa :

Další odkazy na místo
nebo jeho okolí
Oficiální stránky

Všechny odkazy se otevírají v novém okně, takže nepotřebné zavírejte


Poznámky sběratelů k tomuto známkovému místu
22.6.2019 16:40
Známka dostupná v IC i v dílně. Maji i TZ č. 462 a 1783.
Vše jak popsáno v předchozích příspěvcích, jen ceny se trochu změnily: vstupné je za 100,-, vláček na Černou studnici (tam a zpět) za 180,-. Bohužel nás zájemců o cestu bylo jen 8 a ne 10, takže jsme museli na rozhlednu po svých. Jinak v infu velmi příjemní, ochutnávka sýrů dobrá, korálky bych opravdu dělat nechtěl- velmi pracné.
Jelikož jsme do Pěnčína dorazili v neděli, výrobna perlí nebyla přístupná. Ale i tak jsme zde příjemně zakončili celodenní výlet po přechodu Černostudničního hřebenu. Pro děti byla otevřená korálková dílna, prohlédli jsme si muzeum zemědělské techniky a celou farmu s mnoha druhy domácích zvířat. Známka bez problémů v místním infocentru.
8.11.2007 10:17
Známka bez problému v podnikové prodejně,která zároveň slouží jako infocentrum.Mají i dostatek TZ č.462 Černá Studnice a č.1360 Černostudniční Hřeben.
7.6.2007 11:31 - Doctor Fox
Ano, souhlasím. Také jsem ten příspěvek nazval KURIOZITA.
Také bych si dovolil tvrdit že to žádná rarita není spíš zmetek. Někdo vyvrtal dírku na očko jinde než měl.
Já jsem si zkoušel navrtat kolem dokola 12 dírek do každé dal očko můžu si to otáček třeba každou hodinu jak chci. To přece nemůže být žádná rarita, ale spíše kuriozita. :-))
Nevím jak kdo, ale já to za raritu nepovažuji. Mám třeba TZ i bez očka, takže si ho můžu umístit kde budu chtít. A bude to rarita?
5.6.2007 10:39 - Doctor Fox
Kuriozita
2.6. jsem si tu koupil 3 známky a při detailní prohlídce jsem zjistil, že znaámka 991 je navrtaná háčkem vzhůru nohama (čili že nápis Turistická známka No. 991 je nahoře). Projeli jsme s paní celý stojánek a byly tak všechny až na tu úplně poslední. Já jsem si jí tedy vyměnil, ale sběratelé kuriozit mají šanci, vypadá to na "zkaženou" celou várku.
9.5.2007 18:52 - K8 [k8@kreteni.cz]
Vstup na vstupenku z cestovní knihy bez problémů
28.8.2006 14:20
Omlouvam se, vláček není v ceně vstupenky, ten stojí 120 sám o sobě...
28.8.2006 8:52
Místo je moc pěkné, když si člověk představí, že zde byl před léty jen teletník, tak klobouk dolů... prohlídka výrobny perel je zajímavá, skutečně jsem netušil, kolik práce jedna perle obnáší, místy je to dost manufakturní práce... v obchůdku prodávají místní výrobky z perlí i hezká skleněná zvířátka odjinud... zajímavý je i film o kozí farmě, která je součástí areálu... kozí sýry mají opravdu vynikající a kozičky, ke kterým vás zavedou, jsou moc hezké a ochočené, nechají se rozkošnicky hladit... v areálu je i příjemná restaurace s dobrou kuchyní, akorát číšníka mají trochu roztržitého... jinak vstupné v současnosti činí 100 korun, v ceně již není poukázka na nápoj v restauraci, studentské slevy zde nemají a platí se i za děti, za starší 50 korun... v ceně je vláček s výletem na Černou studnici, jízdu jsme neabsolvovali, na Studnici jsme byli po vlastní ose pěšmo ze Smržovky, ale myslím, že ten výlet musí bý velice pěkný, podle zážitků těch co jeli, je i s komentářem... tady ale myslím, že by bylo záhodno jízdu vláčkem oddělit od vlastní vstupenky s tím, že by si ji zájemci platili zvlášť, protože ne každý jet chce, nebo má tolik času, aby jel... pak by mohla zlevnit i vstupenka 100 korun do areálu, která se leckomu může zdát drahá... ale chápu, že pro provozovatele je to výhodnější, když jízda už je v ceně, přeci jen vláčkem většina lidí nejede... jinak si na prohlídku (ta trvá asi hodinu a půl) i jízdu (něco přes 2 hoďky) vyčleňte tak 4 hodiny plus nějaké to čekání na vlastní prohlídku i jízdu vláčkem...
Jinak zde mají 3 turistické známky, mají je na stojáncích, lze si volně vybírat: mají rozhlednu Černá studnice (tu mají jen zde, nechápu, že se neprodává také na vlastní rozhledně), dále TZ Brusírna perel (našel jsem jednu hezkou, jinak tahle várka je na tak ohyzdném dřevě, až běda) a pak TZ Černostudniční hřeben (tato TZ se prodává i v krámku přímo u rozhledny).
Řekne se "obyčejný korálek". Ale kolik práce v nepříliš příjemném prostředí za jeho výrobou stojí si málokdy uvědomíme. Je dobře, že to tady v Pěnčíně můžeme vidět.
A pro děti je určitě lákavé navštívit chlévy (či spíše halu) s kozami, králiky, pašíkem a dalšími zvířaty. Výborné kozí sýry, jejichž ochutnávka je v ceně, jsou zde k zakoupení.
Jenom ta jízda silničním vláčkem na Černou Studnici se nekonala, celý den (7.srpna) pršelo a Černostudniční hřeben byl zahalen mračnem.
Mají v prodeji i známku 462 Černá Studnice. Mimo prohlídky jsme jeli také vláčkem na Černou Studnici. Zastávka byla i v Krásné, kde byla prohlídka kostela s průvodkyní. Kittelův dům stojí kousek od kostela a opravuje se. Snad se zde časem dočkáme plánovaného muzea.
12.6.2005 20:28 - Tomcat
Vláček odjíždí v 10, 12, 14 a 16 hod. doba jízdy je cca 110 min. včetně 20 min. na prohlídku rozhledny Černá Studnice a 20 min. přestávky na Krásné u kostela a studánky (Jedou pro 6 a více lidí). Sýry z kozí farmy to je opravdu bašta i když jsou malinko dražší, určitě se vyplatí alespoň ochutnat.
23.8.2004 21:31
TZ prodávají v infocentru u parkoviště. Součástí hodinové prohlídky (vstupenka za 120,- Kč, pro děti od 6 let za 60,- Kč) je shlédnutí videa o chovu koz a výrobě kozího sýra, ochutnávka sýrů s možností jejich zakoupení, prohlídka závodu na výrobu skleněných korálků a prohlídka zde chovaných zvířat (děti mohli krmit kozy a prasata). Ke vstupence obdržíte i kupón na odběr 1 piva či limonády ve vedlejší restauraci, kde i dobře vaří. V infocentru prodej místní bižuterie za velice slušné ceny i prodej suvenýrů. Do budoucna připravují i muzeum a korálkové bludiště pro děti. Možnost zakoupení výjezdu výletním vláčkem do okolí (např. na rozhlednu Černá studnice) - trvá 2 hod, či jízdy kočárem (nutno nahlásit s dvouhodinovým předstihem).
14.6.2004 8:10
My jsme známku koupili za 20,-Kč.
6.6.2004 20:23 - petr.u
známku mají, ale za 25,- Kč. Otevřeno po-ne 8:00 - 16:00

Statistika prodeje známek v roce 2004

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2005

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2006

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2007

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2008

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2009

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2010

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2011

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2017

Měsíce v roce

Statistika prodeje známek v roce 2019

Měsíce v roce


Prosím, aktualizujte zde údaj, zda známku měli či neměli, co nejčastěji.
Toto zadání se projeví v záhlaví místa a ve statistice prodeje (čím víc údajů, tím přesnější bude graf).
Stačí zadat pouze den / měsíc a jestli známku měli či neměli (rok to doplní samo),
pokud zadáváte jiné než letošní datum, musíte zadat i rok tedy - den / mesic / rok.

Datum návštěvy : 


Do poznámky zapisujte nějaké zajímavější postřehy.
Poznámka typu "mají známku" je trochu zbytečná, k tomu slouží volba výše.
E-mail a jméno jsou nepovinné, kdo nechce, nemusí je vyplňovat.

Nová poznámka :
Jméno :   E-mail : 


Sem můžete zadat cenu, za kterou TZ prodávají, pokud je vyšší nebo nižší než 40 Kč.
Zadáním 40 Kč se zruší zobrazování informace o předražení či zlevnění.

Cena TZ : Kč   


Ohodnocená místa se zobrazí ve filtru „Zlatá místa“ nebo na „Černé listině“
hodnocení míst dobře zvažte, hodnocených míst by nemělo být mnoho (jen těch pár nejlepších a nejhorších).

Hodnocení místa : 


Tlačítkem Ulož se najednou uloží výše vyplněné údaje,
nemusíte vyplňovat vše, co nevyplníte, to se neuloží.


Technické připomínky a informace k českým TZ posílejte na k8@kreteni.eu
informace k ostatním státům můžete posílat Fredovi na adresu jardafredo (zavináč) gmail . com
za umístění slovenských TZ v mapě můžete poděkovat jednomu sběrateli z Nových Zámkoch,
takže pokud se někomu nezdá umístění nějaké slovenské TZ pište na adresu duricakarol (zavináč) gmail . com

Pokud jste se dostali na tuto stránku z nějakého vyhledávače,
tak správný vstup je ze stránky : https://k8.kreteni.eu/tz/